Home / Zangers / Zanger Nico

Zanger Nico

Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Nico zag voor het eerst het levenslicht op 15 maart 1973 in het schilderachtige Brugge.

Al op zeer jonge leeftijd raakte hij besmet met de muziekmicrobe en zong hij enthousiast mee met de nummers van vele Vlaamse artiesten, met een speciale voorliefde voor de legendarische Will Tura.

In 1995 kreeg hij zijn eerste kans van Erik Marijsse om zijn stappen op het podium te zetten voor een groot publiek. En het voorjaar van 1999 betekende de lancering van zijn eerste single-cd: een bewerking van Allan Théo’s grote zomerhit “No Olvidaras”, getransformeerd tot een Vlaamse versie door het productiehuis Peter Keereman.

Daarna volgden jaar na jaar, met enkele tussenpauzes, nieuwe singles en twee volledige albums in samenwerking met Geert Debaillie van Studio Debaca in Aartrijke.

Zijn doel is helder: mensen entertainen met een mix van klassiekers, covers en vooral eigen nummers.

2023 markeert het jaar waarin hij de mijlpaal van 50 jaar bereikt, en dat wordt gevierd met de lancering van een nieuwe single-cd getiteld “Roomijs Met Vanille”. Het is een opgewekte schlager die menig polonaise zal uitlokken en die door zowel jong als oud enthousiast zal worden meegezongen. Het nummer, oorspronkelijk uitgebracht door de Nederlandse Marc Winter in 1975 en vervolgens door Nico herontdekt in de versie van Erwin Fillee, kreeg een professionele productie in handen van Jean-Pierre Kerkhofs van Artsound Studio.

Half februari 2024: Hoewel iedereen Nico kent als de meester van de ambiance, bekend van hits zoals “Roomijs Met Vanille”, slaat hij dit keer een andere toon aan. In tijden van wereldwijde spanningen, geweld en natuurrampen heeft hij ervoor gekozen om een ingetogen nummer te brengen. “Je kunt de krant niet openslaan, de tv aanzetten of de radio aandoen zonder geconfronteerd te worden met al dat leed. Daarom wil ik even stilstaan bij het woord ‘hoop’, hoop op een betere wereld voor iedereen, of zoals mijn grote idool Will Tura in 1982 zong: ‘Esperanza’,” verklaart Nico. Het nummer kreeg een nieuw muzikaal jasje, met de harp als basisinstrument en een dansbare ‘Cumbia’-beat. De productie werd opnieuw toevertrouwd aan Jean-Pierre Kerkhofs en Wendy D’Joos van Artsound Studio en wordt verdeeld door RS Muziek.